Dodenherdenking in de Martinustsjerke in Tzummarum – 4 mei 2023

Met het verhaal rond het overlijden van Franciscus Theodorus Cuijpers, door zijn ouders Jantje genoemd, heeft Jacob Lautenbach aan de Dodenherdenking op 4 mei 2023 in Tzummarum een extra dimensie toegevoegd.

Zijn onderzoek begon hij een jaar voor zijn overlijden en heeft geleid tot bijzondere aandacht en markering van het graf van Jantje. De wens van Jacob en inmiddels ook van anderen, is om een volwaardig gedenkteken te plaatsen en dat er voortaan in plaats van drie vier oorlogsslachtoffers worden herdacht.Wegens ziekte kon Jacob zelf helaas niet bij de herdenking aanwezig zijn. Dankzij de techniek heeft hij de herdenkingsdienst via de stream op het
internet volledig kunnen meebeleven. Daarnaast heeft hij de complete fotoreportage gezien waardoor hij een goed beeld heeft gekregen van de herdenking.

Vlak voor zijn overlijden, op 20 mei 2023, heeft hij als eerste de conceptversie van dit boekje ontvangen. Zijn reactie was: “Dit is krekt wat ik yn gedachten hie”.

Het boekje (32 pagina’s) is in beperkte oplage gedrukt en is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via de website van de Stichting. De kosten bedragen € 10,- inclusief verzendkosten binnen Nederland, of € 6,50 als u het ophaalt in Leeuwarden.

Dodenherdenking in de Martnustsjerke in Tzummarum - 4 mei 2023

Dodenherdenking
in de Martinustsjerke in Tzummarum
4 mei 2023

met bijdrage van Jacob Lautenbach
32 pagina’s

Bestel het boekje